Er du All Star på LinkedIn?

Nyt job i 2020? Skal du virkelig have en LinkedIn-profil?

Hvorfor skal du gøre en indsats på dette medie? Hvad skal profilen bruges til?

Spørgsmålene er mange. Svaret er enkelt.

Du trænger til nye udfordringer og leder efter et nyt job.

Prøv så at forestil dig en arbejdsdag i en rekrutteringskonsulents professionelle univers.

Vi skal finde de rigtige kandidater til vores kunder – første gang!  

Snart vil du indse at LinkedIn, som supplement til dit eget tætte netværk, er platformen til nye og spændende kandidater.

Det er en guldmine af kompetencebeskrivelser, og der er kun ganske få områder, vi værdsætter mere end en enkel og informativ LinkedIn profil.

Jo lettere det er at spotte, hvem du er, og hvilken erhvervserfaring og uddannelse du har, des hurtigere har du os i røret.

Således står du måske lige foran dit næste spændende job.

Håber det er det korte svar på ovenstående spørgsmål om, hvorfor du bør investere lidt tid på din LinkedIn profil?

Nedenfor giver vi dig 8 simple tips til den gode og informative LinkedIn profil. Held og lykke med dit nye job.

Tip 1 – Foto

LinkedIn er et Business netværk. Det er ikke Facebook. Tænk over hvad du signalerer med dit foto. Dit smukke feriefoto fra Grækenland er sikkert ganske fint til Facebook, men måske ikke helt optimalt når du ønsker at promovere dig over for mulige kommende arbejdsgivere. Solbriller og en drink i hånden viser heller ikke just, hvor hårdtarbejdende og ansvarlig du i virkeligheden er.

Tip 2 – Overskrift

I feltet ”overskrift” skriver du din nuværende titel, samt en sigende og kort beskrivelse heraf. Det gør det nemt at finde dig i vores udtræk, når vi søger efter kandidater med netop dine kompetencer. Et eksempel kan være IT Konsulent, Projektleder, Økonomichef, Bogholder, Sælger etc.

Tip 3 – Om

I afsnittet ”Om” under din overskrift skriver du en kort intro om dig selv. Fremhæv dine bedste sider, og fortæl overordnet om dine spidskompetencer. Husk at dette er, hvad der bliver spottet først. Husk tillige at kun de to første linjer er synlige. Herefter skal der klikkes på ”se mere”. Budskabet er derfor, at du starter med det vigtigste. Det er også her, at du kan skrive eventuelle nøgleord, som er relevante for dit nuværende job eller det nye job, du håber at få.

Tip 4 – Præcision

Gør din profil så præcis som mulig. Hvad en projektleder inden for f.eks IT arbejder med varierer. Hjælp os med at spotte dig ved at beskrive dine vigtigste opgaver, hvilke computerprogrammer du mestrer, hvilke konkrete værktøjer du er fortrolig med og hvilke sprog du kan kommunikere på. Vidste du forresten, at mange virksomheder efterhånden tillader dig at ansøge på ledige stillinger alene ud fra din LinkedIn profil? Så, jo mere præcis og komplet profilen er, des bedre.

Tip 5 – Anbefalinger

Har din chef sagt noget positivt om dig og dine evner, eller fik du positiv feedback på et projekt, du var ansvarlig for? Så noter det. Vi kan alle udtrykke os positivt om os selv, men når en anden gør det, har det bare langt større værdi.

Tip 6 – Kompetencer

Her kan dine direkte forbindelser anbefale dig og dine spidskompetencer. Den hurtigste måde at få nogen til at anbefale dig er at kontakte dem direkte. Anbefalingerne synliggør hvilke kompetencer dine nuværende og tidligere kolleger opfatter som dine mest fremherskende, men de giver også et overblik over dine kvalifikationer. For en recruiter der spotter, at f.eks. 29 personer har anbefalet dig for en given kompetence, står du stærkt. Disse kompetencer er i øvrigt også søgbare nøgleord, når vi fremsøger potentielle kandidater.

Tip 7 – Jobsøgende

Er du interesseret i et nyt job? Mange er på LinkedIn fordi det “skal man jo være”. Hvis du aktivt leder efter et job, så gør opmærksom på dig selv. Gå til din konto, under indstillinger og privatliv. Her finder du jobsøgningspræferencer i menuen til venstre. Dette giver dig mulighed for at lade eventuelle interesserede at vide, at du er åben for nye muligheder.

Tip 8 – All Star på LinkedIn

Nu er du snart All Star på LinkedIn. Det sidste råd er at tilpasse den automatisk genererede URL til din personlige LinkedIn-profil. Den består typisk af dit navn, bindestreger og nogle tilfældige bogstaver og tal. Lad os endelig vide, at du er en “LinkedIn professional” og tilpas derfor URL til dit navn. Hvis dette er optaget, kan du selv ændre til en mere sigende adresse som følgende, som er min egen: linkedin.com/in/madsen-morten. Dette gøres nemt ved at redigere URL profilen i feltet til højre øverst i profilen.

Hvis du ønsker en mere konkret sparring på hvorledes du får en skarp LinkedIn profil, så kontakt os endelig. Det kan være dig, vi kontakter efterfølgende.

Avatar photo
MML

Morten Madsen har mere end 20 års erfaring som Koncern HR-chef og Rekrutteringsansvarlig. Han har en HRD erhvervsdiplomuddannelse, er uddannet Business Coach og er certificeret i GARUDAs og Thomas International´s personprofilværktøjer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *